Kirjavinkki: The Year of Less

Cait Flanders on kanadalainen freelance-kirjoittaja ja ex-bloggaaja. Hänen kirjansa The Year of Less kertoo kuinka Cait päätti lopettaa shoppailun kokonaan vuodeksi. Hän oli hiljattain päässyt kuiville alkoholismista ja maksanut 30 000 dollarin luottokorttivelat, mutta käytti yhä ostamista keinona toteuttaa itseään.

Cait on osaava kirjoittaja, jonka pohdintoja on miellyttävä lukea. Erityisen kiinnostavaa oli, kuinka negatiivisesti jotkut hänen ystävänsä reagoivat ostolakkoon. Osaan nyt olla kiitollinen, että läheiset ihmiset ympärilläni ovat suhtautuneet omaan minimalismiini yksinomaan positiivisesti.

Kanadalaisuudesta huolimatta sisällöllä on paikoin jenkkisoundi. Cait kohtaa vuoden aikana vastoinkäymisen, joka minun korviini kuulosti aika tavanomaiselta, ja suorastaan romahtaa. Hän tuntuu kulkevan addiktiosta toiseen, mikä tuntuu minusta vieraalta, mutta tuo varmasti lohtua niille, jotka kamppailevat vastaavan taipumuksen kanssa.

Cait luopui hiljattain blogistaan, mutta nopealla googlauksella löytää lukuisia hänen puheitaan ja videohaastatteluitaan. (Niitä katsoessasi huomaa, että yksi mainitsemansa addiktio kirjailijalla on vielä selätettävänään, mutta niinhän meillä kaikilla.)

The Year of Less – How I stopped shopping, gave away my belongings, and discovered life is worth more than anything you can buy in a store löytyy e-kirjastosta ääni- ja e-kirjana. Suosittelen kirjaa erityisesti minimalismimatkansa alkupäässä olijoille.