Tein (melkein) itse kestovanulappuja

Kuten kerroin, ihastuin kestovanulappuihin ja muodostin myös testieni perusteella tarkan mielikuvan, millaisia toivoin lappujen olevan. Sain ensimmäiset kestovanulappuni testiin Kodin Kestot Ry:ltä, mutta tajusin, että kotoani löytyy hyvin materiaalia pinoon lappuja. Puuttui vain saumuri, mutta onneksi minulle taannoin ihanan hameen ommellut kaverini lupasi taas auttaa.

Halusin toiselle puolelle froteeta ja toiselle puolelle sileää trikoota. Froteeksi leikkelin pari puuvillaista pikkupyyhettä ja yhden mikrokuituliinan. Trikoopuolen luovuttajaksi päätyi esikoisen äitiyspakkauksessa tullut pöllöhaalari, joka hihattomana oli syysvauvoillemme turhan epäkäytännöllinen. Harmitti leikata ehjä vaate, joka toki olisi pitänyt ennemmin kierrättää sellaisenaan, mutta vanhojen äitiyspakkausten vaatteet eivät pääsääntöisesti ole mitään kovin haluttuja, onhan niitä paljon tarjolla. Ainakin ihana kangas tulee ilahduttamaan pitkään tätä pöllöfriikkiä.

Halusin lapuista suunnilleen samankokoisia kuin perinteiset vanulaput, en niin suuria kuin markkinoilla olevat kestolaput usein ovat. Leikkasin pahvisen jogurttitölkin kyljestä harpin avulla sopivan muotin. Piirsin lapun ääriviivat kankaaseen vesiliukoisella puuvärillä. Laitoin keskelle lappua nuppineulan, että puoliskot pysyisivät yhdessä ja nurjat puolet vastakkain ompeluun asti. Leikkasin laput valmiiksi melko lähelle oikeaa kokoa.

Materiaalia jäi vielä hauskaan kestorättiin!

Taitava kaverini surautti kestovanulaput ja rätin saumurilla yhdessä hujauksessa. Iltapuhteekseni jäi vain vetää langanpäät neulalla lappujen sisään.

Ennen käyttöä heitin laput vielä pesupussiin, koneeseen ja kuivausrumpuun, että sain puuvärin pestyä pois ja kangashaituvat irtoamaan.

5 thoughts on “Tein (melkein) itse kestovanulappuja”

  1. Hieno homma, että ymmärsit käyttää jo kotona olevia materiaaleja kestovanulappujen tekemisessä. Moni olisi sen enempää ajattelematta mennyt kangaskaupoille. 🙂 Tuo linkki muuten ei toimi!
    Olisi kiva lukea myös muista käyttämistäsi kestotuotteista.

    1. Kiitos kun sanoit tuosta linkistä! Jouduin muuttamaan permalinkkien muotoa, että sain blogille eri templaten kuin muulle sivulleni, ja vanha linkki ei enää toiminutkaan.

      Materiaalit kestotuotteisiin on haaste, kun on pitkään elänyt niin, että kauheasti ylimääräistä ei ole. Se, että joku yksittäinen musta T-paita silloin tällöin muuttuu liian nuhjaantuneeksi, ei paljon auta. Olen ostanut kankaita kirpparilta, mutta kangaspaloista saatetaan sielläkin pyytää hirveitä hintoja. Onneksi esimerkiksi käytettyjä lasten lakanoita myydään edullisesti!

Comments are closed.