Se yksi reppu

Kerroin taannoin, että haaveilen yhdestä repusta, joka palvelisi kaikkia moninaisia tarpeitani. Pitkällisen speksauksen jälkeen päädyin Herschelin Eco XL -reppuun, joka on tehty kierrätetyistä muovipulloista. Koska olen viime vuodet ostanut 95 % vaatteista ja tavaroista käytettynä, oli uuden repun ostaminen aika iso päätös.

Ulkotasku juomapullolle oli yksi toiveistani.

Huom taas: Tämä ei ole minkään sortin kaupallinen yhteistyö. Jos satut innostumaan samanlaisesta repusta:
a) Mieti, tarvitsetko sellaista oikeasti, vai innostuitko vain hetkellisesti tästä blogista.
b) Päätä, mihin kierrätät vanhan reppusi tai laukkusi.
c) Etsi reppua käytettynä, ja jos (sinäkään) et löydä, Googlaa ostopaikka.

Repun saavuttua ilahduin heti muutamasta asiasta. Ensinnäkin, tummansininen Peacoat-väri oli jopa kauniimpi kuin kuvissa. Sisusta oli ilahduttavasti tumma, sillä Herschelin normaaleissa (ei-Eco) repuissa sisusta on räikeän punainen, ja sellainen ei kyllä pysyisi siistinä kymmentä vuottakaan. Lisäksi valmistusmaa ei ollutkaan Kiina vaan Vietnam! Kun tehdasta ei ole ilmoitettu, pidän Vietnamia parempana vaihtoehtona, sillä ainakaan reppuani ei ole tehty uudelleenkoulutusleirillä.

Herschelin Eco-mallin sisusta on fiksun tumma, ja materiaali on käsitelty vettähylkiväksi, toisin kuin ei-Eco-malleissa.

XL-malli ilmoitetaan 30-litraiseksi, mutta laskemalla tilavuuden ilmoitetusta korkeudesta (44,5 cm), leveydestä (32cm) ja paksuudesta (15cm) ei toki päästä lähellekään vaan jäädään 21 litran kieppeille. Olen huomannut saman pätevän muutamien muidenkin merkkien 30-litraisten reppujen kohdalla. Vertasin kokoa 24-litraiseksi ilmoitettuun vanhaan Eastpakiini, jonka tilavuudeksi saan itse laskemalla aika lailla saman 21 litraa. Tämä Herschelin XL on selvästi sekä silmämääräisesti että nopeasti testipakkaamalla Eastpakia tilavampi, mutta ei sillä lailla jättikokoinen, että näyttäisi yhtään oudolta arkikäytössäkään.

Kyllä tähän pitäisi viikonloppureissun tavarat mahtua, vaikka pakattavana olisi joogamattokin. Jos lentokoneen käsimatkatavaroita ajatellaan, paino tulee vastaan ennen tilavuutta. Ja jos tavaraa on 7 kiloa – yleisin käsimatkatavaran painoraja, jota mittaillaan erityisesti halpalentoyhtiöillä Aasiassa – on reppu jo aika painava kannettava, jos matka ei kulje suoraan lentokentältä hotelliin ja toisin päin.

Ensimmäisen päivän testissä uimahalissa. Yksi kriteereistä oli, että reppu ei herätä huomiota sellaisissa paikoissa, joissa se täytyy jättää heppoiseen lokeroon.
Eco-malli on käsitelty vettä hylkiväksi. Ruokaostokset pysyivät kuivina räntäsateessa!

Minkälaisessa kassissa kannat viikonloppureissujen tavaroita? Kerro Instagramissa!