JOOGA elvyttää ja uudistaa kehoa ja ravitsee mieltä

Päivi aloitti joogaamisen teini-ikäisenä 90-luvun lopulla. Sen jälkeen hän on joogannut hathajoogaa, vinyasajoogaa, yinjoogaa, ilmajoogaa, kasvojoogaa, bikramjoogaa ja muuta hot joogaa, astangaa, aerial yinia, iyengarjoogaa ja kokeillut lyhyempikestoisesti myös monia muita joogalajeja.
 
Knoppitieto: oikeastaan kaikki jooga, mihin kuuluu kehon liikuttaminen, on hathajoogaa, vaikka perinteisesti hathajooga-nimeä käytetään silloin, kun kyse on "ihan tavallisesta joogasta".
 
Laajan kokemuksensa ansiosta Päivi on 100 % varma, että jokaiselle löytyy sopiva joogalaji.
spine twist cropped
gomukhasana

Koulutukseni

Rakastan hyvin monenlaista joogaa ja koen, että eri tyylilajit täydentävät toisiaan. Suosittelen joogalajien vaihtelua myös asiakkailleni: se kehittää monipuolisesti, motivoi ja auttaa ehkäisemään loukkaantumisia. Itse olen aina halunnut tehdä aktiivisesti useita erilaisia joogalajeja.

Joogaopettajakoulutuksen (RYT200) kävin vuosina 2014-2015 Yoga Nordicilla. Opiskelin hatha-, vinyasa-, yin- ja ilmajoogaa, sekä tietysti anatomiaa ja joogafilosofiaa.

Sen jälkeen olen käynyt Danielle Collinsin Face Yoga -kasvojoogan opettajakoulutuksen, Jutta Aallon mainion Jooga-anatomiakoulutuksen, Aerial Yin -opettajakoulutuksen ja Flying Pilates -opettajakoulutuksen.

Joogaopettajien jatkokoulutuksesta (RYT300) valmistuin vuonna 2023. Vaikka rakastin Yoga Nordicin opekoulutusta, halusin käydä jatkokoulutuksen intialaisessa joogakoulussa. Koska pari kuukautta Intiassa sopii huonosti pikkulapsiarkeen, valitsin tehdä koulutuksen verkon välityksellä Siddhi Yogan rishikeshiläisten opettajien kanssa. 

Yoga Alliancen opettajaprofiilini löydät täältä.

Instagramista näet, missä milloinkin opetan.

Minkälaista joogaa ohjaan?

Löydät omat sivunsa monille joogatyyleille:

Näiden lisäksi ohjaan sitä sellaista "ihan tavallista joogaa" eli hathajoogaa. Ja sehän on mitä mahtavin laji: varioitavissa aloittelijoista edistyneisiin ja modifioitavissa fyysisten rajoitteiden mukaan. 

Hengitys on aina tärkeää joogassa, ja ohjaan mielelläni myös vinyasa- tai flowjoogaa, joka tehdään hengityksen tahtiin. Anatomisesti tarkkaan tyyliini kuuluu kuitenkin turvallisen tekemisen varmistaminen ja variaatioiden antaminen, jolloin tarvittaessa liike täytyy voida pysäyttää, olipa laji mikä tahansa. 

Kunnioitan joogan pitkiä perinteitä ja arvostan joogaa kehittäviä pioneereja. Itse en kumarra guruja, mutta annan tietenkin muille täyden vapauden tehdä niin.

IMG_0339 (Medium)

Joogattaisiinko yhdessä? Ota yhteyttä!