Kevään 2024 kasvojoogakurssi-1

Kasvojoogakurssilla kasvojoogaat joka viikko!

Rakastetut kasvojoogakurssit jatkuvat ja seuraava starttaa huhtikuussa 2024! 
 
Pitkällä kurssilla opit kasvojoogaliikkeet kunnolla, ymmärrät, mitä juuri sinun kannattaa tehdä, ja teet kasvojoogaamisesta pysyvän tavan itsellesi.
 
Rentouttava kasvojooga videona IG2

Rentouttava kasvojooga videona

Kärsitkö leukojen tai otsan kireyksistä? Jännitätkö kasvojesi lihaksia aiheuttaen huoliryppyjä? Tämä videotyöpaja on juuri sinua varten! 
 
Voit tehdä videotyöpajan uudestaan niin monta kertaa kuin haluat, aina kun kasvosi kaipaavat rentoutusta.
 
 

Äitienpäivän ihana kasvojooga

Hyvän olon ja positiivisen ilmeen luontia omille ja äidin tai muun rakkaan kasvoille äitienpäivän aamupäivällä 12.5. klo 10-11. Muistathan, että kasvojoogasta on hyötyä kaikille sukupuolille!
 
Tunnin kasvojooga + kasvohieronta kahdelle hengelle saman tai eri ruudun äärellä vain 25 €. Saat työpajasta myös tallenteen, joka on katsottavissa toukokuun loppuun! Jos haluat maksaa tilisiirrolla tai ePassi/Smartum/EdenRed, ota yhteyttä ps.jooga@gmail.com
 
Äitienpäivän kasvojooga
Kasvojoogan yksityistunnit

Oma kasvojoogaohjelma yksityistunnilla

Oletko kiinnostunut kasvojoogasta, mutta et oikein tiedä, mitä juuri sinun pitäisi tehdä? Etkö saa aikaiseksi harjoitella, kun et ihan tiedä teetkö oikeita asioita? Nyt voit saada oman, juuri sinulle räätälöidyn kasvojoogaohjelman! Kun teet juuri tehokkaimpia harjoituksia, 15 minuutinkin panostus päivässä muuttaa ilmettäsi jo ensimmäisten kuukausien aikana.
 
päivittäinen-kasvojooga-kansi-web

Päivittäinen kasvojooga tuo uuden ryhdin kasvoillesi!

Näkyvimmät lihaksesi löytyvät kasvoistasi ja se, miten niitä käytät, vaikuttaa uskomattoman paljon niin ulkonäköösi kuin hyvinvointiisi. Rentouttamalla ylityöskenteleviä lihaksia ja aktivoimalla laiskistuneita lihaksia kohotat ilmettäsi. Samalla opettelet eroon tavoista, jotka aiheuttavat pahimmillaan päänsärkyjä ja puremalihasten jännittymistä. Kasvojoogan kruununa varmistat sujuvan ja luontevan nenähengityksen, jonka avulla moni myös nukkuu paremmin. 

"Kirja on hyvin kattava ja ohjeet selkeitä. Kasvojoogaharjoitukset ovat yksinkertaisia ja niitä pystyy helposti tekemään pitkin päivää. Kirjastasi huokuu asiantuntevuus vailla turhia lupauksia ja monimutkaisia rituaaleja, joiden tekemiseen vierähtää turhan paljon aikaa ja joihin ei jaksa panostaa enää alkuinnostuksen jälkeen."

2. painos nyt kirjakaupoissa!

 

 

Kasvo­­joogan työpaja video­muodossa! 

Tätä on toivottu! Nyt voit oppia Kasvojoogan perusteet videomuotoisesta työpajasta, siellä missä olet, juuri silloin, kun sinulle sopii! 
 
Kyseessä ei ole tallenne vaan videot on tehty nimenomaan työpajaa varten.
 
 
Kasvojoogatyöpaja IG  Myynnissä

Päivi Salminen

Päivi Salminen on Suomen kokenein kasvojoogaopettaja ja opettajien kouluttaja, joka tutustui kasvoharjoitteluun jo lapsena puheterapiassa ja myöhemmin mallintöissä. Päivi on myös joogaopettaja (RYT500), joka haluaa asiakkaidensa tekevän oikeita asioita ja myös ymmärtävän, miksi mitäkin harjoitusta kannattaa tehdä.

KASVOJOOGA on luonnollinen keino saada positiivinen ilme, pysyvästi

 

"Lähdin kurssille hakemaan apua narskutuksesta johtuvaan puremalihasten kipuun ja kireyteen sekä päänsärkyyn. Sain avun. Lisäksi otsan rypyt vähentyivät, silmät avautuivat, leukalinjani parani eikä kaulakaan enää kiristä. Kiitos."
“Yläluomet nousseet, hymy suurentunut, kaksoisleuka pienentynyt, leukaperät kiinteytyneet, nenä kaventunut ja terävöitynyt.”

– Asiakaspalautteita 5kk kasvojoogaamisen jälkeen
“Päivin ohjaus on innostavaa ja selkeää, ammattitaidon lisäksi.”
“Kiitos sinulle Päivi, oli tosi kiva tunti ja osaat opettaa ja ohjata tosi hyvin – saan tästä varmasti paljon!”
Sivun alalaidasta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin!
PäiviS_Kasvojooga1_Wilma_Hetemaj

Kasvojoogaa yritykselle tai ryhmälle

Kasvojooga sopii kaikille ja virkistää jokaisen mieltä ja ilmettä, iästä tai sukupuolesta riippumatta. Vakavinkin naama vääntyy hymyyn kasvojoogatunnin aikana! Kasvojooga sopii mainiosti myös etänä järjestettäväksi, niin yrityksille kuin kaveri- tai harrastusporukoille. 

Tilaa YouTube-kanavani!

Uusi kasvojoogavideo joka keskiviikko! Tilaa kanava ja tee kasvojoogaamisesta rutiinia!

 

Kiinnostaako kasvojooga? Ota yhteyttä!

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kasvojooga
  • Kasvojoogan hyödyt
  • Miten minusta tuli kasvojoogi
  • Miten itse kasvojoogaan
  • Kasvojoogan yksityistunti
  • Kasvojoogan opettajakoulutus
  • Kasvojoogan tärkein terveysvaikutus
  • Kasvojoogalaite Lipper
  • Kasvojoogaa yrityksille ja ryhmille
Kasvojooga
Kasvojoogan hyödyt

Kasvojoogan hyödyt - 1 1

Kasvojoogan monet hyödyt

Kasvojoogasta on merkittäviä hyötyjä sekä terveydelle että ulkonäölle. Ei ole väliä, miksi kasvojoogan pariin hakeutuu: kasvojoogasta saa joka tapauksessa niin terveyttä kuin kauneuttakin. 

Terveysvaikutuksista merkittävin liittyy nenähengityksen vahvistumiseen. Nenähengitys parantaa valtimoverenkiertoa, rauhoittaa mieltä, sekä huolehtii siitä, että keuhkoihin hengitetty ilma on sopivan kosteaa, sopivan lämpöistä ja mahdollisimman puhdasta. 

Moni saa kasvojoogasta apua jännityspäänsärkyihin, kun otsan jatkuvasta ylikäytöstä vähitellen aletaan päästä eroon.

Kasvojoogasta saa myös apua kireisiin purulihaksiin ja sen myötä jopa yönarskutteluun.

Kasvojoogaa käytetään myös lihastoiminnan palauttamiseen kasvohalvausten jälkeen. Ja kuten minunkin tapauksessani, osa liikkeistä on tuttuja myös puheterapiasta.

Kasvojoogan ulkonäköhyötyjä on tutkittu myös tieteellisesti

Kasvojoogaa on tutkittu Northwesternin yliopistossa, ja siinä todettiin suurimpien ulkonäöllisten hyötyjen tulevan poskilihaksien vahvistumisesta. Korkeammat poskipäät kirjaimellisesti nostavat ilmettä.

Nenän päällä oleva nirsolihas tuottaa monien kasvoille Sibelius-rypyt. Ne voi joko kantaa ylpeydellä, kuten Pikku Myy, tai opetella kasvojoogan avulla pitämään kulmakarvojen välin rentona.

Myös kulmakarvojen kaarta on mahdollista vahvistaa, ja ylipäätään opetella pitämään silmiään enemmän auki – kuten ehkä joskus nuorempana.

Nenän alta suupieliin kulkevat nenäjuonteet saa kohotettua erilaisilla poskiharjoituksilla, joista monet samalla nostavat suupieliä positiivisempaan ilmeeseen.

Moni haluaa myös selkeyttää leukalinjaansa ja  kiinteyttää kaksoisleukaansa.

Kasvojoogatunnin toivelistalla on usein myös silmäpussien häivytys, kadonneen ylähuulen metsästys ja kaulan ryppyjen oikaisu. Kaikkia näitä asioita voimme yhdessä työstää.

Kasvojooga ei tuo nuoruutta takaisin eikä siihen ole toivottavasti kenelläkään tarvettakaan. Mutta kasvojooga voi kyllä piristää ilmettä ja tehdä siitä pysyvästi positiivisemman! 

workshop
Miten minusta tuli kasvojoogi

Miten minusta tuli kasvojoogi - 1 2

Miten minusta tuli kasvojoogi

Tutustuin kasvojoogaan jo 80-luvulla Valittujen Palojen hyvinvointikirjasta. Lapsen mielestä harjoitukset olivat mitä hauskimpia, ja äitini oli supertaitava kasvojen vääntelijä (hän osasi mm. liikuttaa pelkkiä korviaan ja on siksi ikuisesti kasvojoogaidolini, vaikka ainakin väittää hukanneensa kyseisen taidon).

hyvinvointikirja_80

Elettiin edelleen kasaria, kun pääsin R-vikani takia puheterapiaan. Siellä opin hauskoja kielitemppuja – ja sen R-kirjaimen, sopivasti ennen koulunalkua. Moisten kielivääntelyiden ansiosta en varmastikaan ikinä saa kaksoisleukaa.

Aloin tehdä mallintöitä 16-vuotiaana, ja silloin oli opeteltava hymyilemään leveästi kuitenkin pitäen silmät auki. Kuvauksissa kyseistä taitoa sai välillä esitellä kahdeksan tunnin ajan lähes tauotta. Silloin kiinnostuin myös siitä, miten “kannan” kasvojani – hyvästä ryhdistä puhutaan paljon, mutta kasvojen perusilmettä ei koeta vastaavalla tavalla muokattavana asiana. Mielestäni kasvojoogan parasta antia on nimenomaan päästä eroon siitä kuuluisasta bitchy resting facesta, samoin kuin kurtistelusta, mutristelusta ja siristelystä. Niin ja tiesithän, että ylä- ja alahampaidesi ei pitäisi koskettaa kuin syödessä?

scan0269
90-luvun lopulla tein yhden ensimmäisistä mallikeikoistani Finavialle. Mielestäni olin jo oppinut pitämään silmät auki hymyillessä, mutta tässä kuvassa se ei siltä näytä. Ainakin hampaat näkyvät kiitettävästi.

Kasvojooga teki uutta tulemista kolmisen vuotta sitten, jolloin päätin myös alkaa jakamaan osaamistani kasvojoogatuntien muodossa – olinhan ohjannut muita joogatunteja jo useamman vuoden ajan. Tunteja on tarjolla harvoin, mutta silloin ne ovat yleensä sangen suosittuja. Parhaimmillaan, tai pahimmillaan, ohjasin kasvojoogaa yli 80 hengelle kerrallaan Joogafestivaaleilla. Olen myös reissannut Kristiinankaupunkiin ja Pietarsaareen kasvojoogaa opettamaan, meitä kasvojoogaopeja kun ei ole Suomessa kuin muutama. Koska muistiinpanojen raapustaminen kasvojoogatunnin aikana ei ollut mitenkään suositeltavaa, tein myös Kasvojoogaopas-ekirjan, josta onkin tullut ihan suosittu.

Olen päässyt jakamaan kasvojoogan ilosanomaa myös Nelosen Jaksa Paremmin -ohjelmassa, lehdissä ja naistenlehtien blogeissa. Jos innostut kokeilemaan, pääset katsomaan muutaman liikkeen esimerkiksi Kotilieden sivuilta tai Naiselo-blogista.

Jaksa paremmin
Jaksa Paremmin -ohjelman Petra testasi kasvojoogaa kanssani.

 

workshop
Miten itse kasvojoogaan

Miten itse kasvojoogaan - 1 3

En käytä kallista kosmetiikkaa, käy kosmetologilla tai ylläpidä monimutkaisia tai -vaiheisia ihonhoitorutiineja. Se ei silti tarkoita, ettenkö olisi valmis näkemään vaivaa ulkonäköni eteen – joskin “vaivaa” on väärä sana, sillä nautin niin päivittäisestä konjac-sienellä pesusta, kuukausittaisesta mikroneulauksesta kuin kasvojoogastakin. Etenkin kasvojooga on niin luonnollinen osa elämääni, etten aina edes tajua sitä tekeväni – vähän samaan tyyliin, kuin ihmiset huomaamattaan venyttelevät herättyään.

Kasvojoogaa arjessani

Itselläni ei vielä ole ehtinyt kertyä kohtia, mitä haluaisin muuttaa – ehkä kiitos elinikäisen kasvojoogan – mutta kylläkin monia kohtia, joiden en haluaisi kauheasti muuttuvan, ainakaan ihan vielä.

Oma naamasyntini oli pitkään otsan kurtistelu. Veikeästi epäsymmetriset kulmakarvani suorastaan tanssivat otsallani puhuessani, kun innostuin jostain, ja neljänkympin lähestyessä se alkoi muodostaa ryppyjä. Silittelin ja ojentelin otsaani päivän mittaan, ja opettelin vähän vähemmän ilmeikästä esiintymistyyliä esimerkiksi presentoidessani. Puolen vuoden jälkeen aloin nähdä muutosta. Välillä kasvojooga kysyy kärsivällisyyttä!

Teen joka päivä muutaman kasvojen verenkiertoa parantavan liikkeen, sillä vilkas verenkierto tuo mukanaan ihon keskiosiin myös C-vitamiinia, kollageenin rakennusainetta. Istun harvoin paikoilleni tekemään pitkää kasvojoogasessiota, mutta teen liikkeitä päivittäin. Teen mielelläni sinulle kasvojoogaohjelman, joka sopii juuri sinun arkeesi! 

workshop
Kasvojoogan yksityistunti

Kasvojoogan yksityistunti - 1 4

Lue lisää kasvojoogan yksityistunneista täältä
oma ohjelma-1
Kasvojoogan opettajakoulutus

Kasvojoogan opettajakoulutus - 1 5

Kasvojoogan opettajakoulutuksesta voit lukea lisää täältä!

Jaksa paremmin
Kasvojoogan tärkein terveysvaikutus

Kasvojoogan tärkein terveysvaikutus - 1 6

Kasvojoogan idea ei mielestäni millään muotoa ole tehdä kenestäkään enemmän kauneusnormien mukaista. Kasvojoogan myötä ilme muuttuu positiivisemmaksi, sillä poskipäät kohoavat, suupielet kääntyvät ylöspäin ja kurtistelu vähenee. Iloisemmat ilmeet jakavat hyvää mieltä myös ympäristöön.

Kasvojoogalla on myös suoria terveysvaikutuksia. Merkittävimmät niistä tulevat kielen oikean asennon oppimisesta, mikä mahdollistaa kunnollisen nenähengityksen päivin öin. Nenähengitys varmistaa, että saat elimistöösi oikean lämpöistä, sopivan kosteaa ja monista epäpuhtauksista puhdistettua ilmaa. Nenän kautta hengittäminen myös parantaa verenkiertoa, eikä nenän kautta hengittävä tietenkään myös kuorsaa. Kielen oikealla asennolla on myös erittäin suuri vaikutus kasvojen ulkonäköön.

Seuraavalta videolta opit yksinkertaisen harjoituksen, joka avittaa kieltäsi pysymään oikeassa asennossa.

 
PäiviS_Kasvojooga2_Wilma_Hetemaj
Kasvojoogalaite Lipper

Kasvojoogalaite Lipper - 1 7

Huolehdi, että käytät Lipperiä 100 % oikein

Tein parin vuoden ajan yhteistyötä kasvojoogalaite Lipperin kanssa tekemällä heille opasvideoita. Tuo suomalainen innovaatio sai paljon innostuneita faneja ennen konkurssiaan. Huomaa kuitenkin, että jos et osaa käyttää Lipperiäsi (kuten minä en aluksi osannut), päädyt kehittämään aivan vääriä lihaksia, joiden vaikutus ulkonäköön sen enempää kuin hyvinvointiinkaan ei ole välttämättä toivottu. Saatat esimerkiksi saada leukasi todella jumiin.

Jos harmittelet, että Lipper ehti mennä konkurssiin, katsopa tämä video!

Minulla ei ole koskaan ollut muuta sitoumusta Lipperiin kuin nuo minulta tilatut mainosvideot ja muutama harjoitustunti, joita olen heidän tilauksestaan pitänyt. En tiedä enempää Lipperin konkurssista, mahdollisista tulevaisuudensuunnitelmista, eikä minun kauttani ole koskaan voinut tilata Lipper-laitteita.

IMG_20200227_134557-01
Kasvojoogaa yrityksille ja ryhmille

Kasvojoogaa yrityksille ja ryhmille - 1 8

Lue lisää kasvojoogasta yrityksille ja ryhmille täältä.

thumb-tab