päivittäinen-kasvojooga-kansi-web

Päivittäinen kasvojooga tuo uuden ryhdin kasvoillesi!

Näkyvimmät lihaksesi löytyvät kasvoistasi ja se, miten niitä käytät, vaikuttaa uskomattoman paljon niin ulkonäköösi kuin hyvinvointiisi. Rentouttamalla ylityöskenteleviä lihaksia ja aktivoimalla laiskistuneita lihaksia kohotat ilmettäsi. Samalla opettelet eroon tavoista, jotka aiheuttavat pahimmillaan päänsärkyjä ja puremalihasten jännittymistä. Kasvojoogan kruununa varmistat sujuvan ja luontevan nenähengityksen, jonka avulla moni myös nukkuu paremmin. Kirjasta löydät selkeät ohjeet, joiden avulla saat kasvoillesi aivan uuden ryhdin!

Päivi Salminen on Suomen kokenein kasvojoogaopettaja ja opettajien kouluttaja, joka tutustui kasvoharjoitteluun jo lapsena puheterapiassa ja myöhemmin mallintöissä. Päivi on myös joogaopettaja (RYT500), joka haluaa asiakkaidensa tekevän oikeita asioita ja myös ymmärtävän, miksi mitäkin harjoitusta kannattaa tehdä.

Kurkkaa alekoodi YouTubesta! 

 

Syksyn kasvojoogatyöpajat-1

Syksyn kasvojoogatyöpajat!

Syksyn kasvojooga-workshopit on jaettu kahteen osioon:

  • Sunnuntaina 24.9. keskitytään kasvojen alaosaan ja opetellaan kasvohierontaa
  • Lauantaina 11.11. keskitytään kasvojen yläosaan, treenataan pään ryhtiä kuntoon ja tehdään kasvojen akupainantaa

Tule mukaan yhteen tai kumpaankin, paikan päälle tai etänä! Voit ostaa myös katseluoikeuden tallenteeseen.

Ilmoittaudu mukaan!

Kasvojoogan opettajakoulutus

Kasvojoogan opettajakoulutus

Kasvojooga on ihana laji opettaa! Kahden viikonlopun mittaisessa koulutuksessa opit kaiken tarvittavan kasvojen anatomiasta, harjoittelun periaatteista, tuntien rakentamisesta ja myös osaamisesi markkinoinnista.

Huom. Koulutuksen alku siirtyi, ja se alkaa vasta 17-19.11.2023! Voit osallistua koulutukseen myös tallenteiden avulla.

Lue lisää kasvojoogan opettajakoulutuksesta!

KASVOJOOGA on luonnollinen keino saada positiivinen ilme, pysyvästi

 

"Lähdin kurssille hakemaan apua narskutuksesta johtuvaan puremalihasten kipuun ja kireyteen sekä päänsärkyyn. Sain avun. Lisäksi otsan rypyt vähentyivät, silmät avautuivat, leukalinjani parani eikä kaulakaan enää kiristä. Kiitos."

“Yläluomet nousseet, hymy suurentunut, kaksoisleuka pienentynyt, leukaperät kiinteytyneet, nenä kaventunut ja terävöitynyt.”


– Asiakaspalautteita 5kk kasvojoogaamisen jälkeen

“Päivin ohjaus on innostavaa ja selkeää, ammattitaidon lisäksi.”

“Kiitos sinulle Päivi, oli tosi kiva tunti ja osaat opettaa ja ohjata tosi hyvin – saan tästä varmasti paljon!”

Sivun alalaidasta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin!
PäiviS_Kasvojooga1_Wilma_Hetemaj

Kauttani löydät osaavat kasvojoogaopettajat!

Opetan kasvojoogaa pääsääntöisesti etänä ja Hämeenlinnassa. Jos haluat kasvojoogan opetusta itsellesi tai ryhmälle paikan päällä muilla paikkakunnilla, ota yhteyttä! Olen kouluttanut yli 60 kasvojoogaopettajaa. Jos en itse pääse paikalle, löydät kauttani pidetyt ja osaavat kasvojoogaopettajat ympäri Suomen Helsingistä Rovaniemelle.

Kasvojoogaa yrityksellesi?

Kasvojooga sopii kaikille ja virkistää jokaisen näyttöä tuijotelleen mieltä ja ilmettä! Harjoitukset tuovat myös helpotusta koneella istumisen rasittamille silmille. Vakavinkin naama vääntyy hymyyn kasvojoogatunnin aikana ja posket saadaan punoittamaan ilman boolimaljaakin. Kasvojooga sopii mainiosti etänä järjestettäväksi, niin yrityksille kuin kaveri- tai harrastusporukoille. 

PäiviS_Kasvojooga3_Wilma_Hetemaj

I also teach face yoga in fluent English! 

Jos en itse pysty pitämään tuntia toivomananne ajankohtana, suosittelen teille osaavia, pidettyjä kollegoitani. Kysy myös paikan päällä järjestettäviä tunteja, yrityksellenne brändättyjä kasvojoogavideoita tms. 

Etäkasvojooga yrityksellesi alkaen 150 € +alv

Kasvojooga paikan päällä – kysy tarjous!

Oma kasvojoogaohjelma

Oletko kiinnostunut kasvojoogasta, mutta et oikein tiedä, mitä juuri sinun pitäisi tehdä? Etkö saa aikaiseksi harjoitella, kun et ihan tiedä teetkö oikeita asioita? Nyt voit saada oman, juuri sinulle räätälöidyn kasvojoogaohjelman! Kun teet juuri tehokkaimpia harjoituksia, 15 minuutinkin panostus päivässä muuttaa ilmettäsi jo ensimmäisen kuukauden aikana.
 
Ennen tapaamista käymme läpi toiveesi kasvojoogan suhteen. 60 minuutin etätapaamisen aikana tutustun kasvoihisi ja opetan sinulle liikkeet, joiden avulla alat muokata ilmettäsi pirteämmän näköiseksi. Saat tapaamisesta videon, jonka avulla voit palata harjoituksiin. Yhden tapaamisen aikana keskitytään 1-3 erityiseen ongelmakohtaan.
 

Oma ohjelma videolla alk. 86 €

Hinta sisältää alkukonsultaation, etätapaamisen arkena klo 9-15, henkilökohtaisen kasvojoogaohjelman ja videon tapaamisesta. Sekä arvonlisäveron.
Ilta- ja viikonlopputunnit 96 €.

Maksu onnistuu digitaalisesti myös SmartumPaylla tai ePassilla.

Lue lisää sivun alalaidan UKK-osiosta!

SmartumPayLogoBLACK
Epassi Logo Primary Color RGB

Kiinnostaako kasvojooga? Ota yhteyttä!

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kasvojooga
  • Kasvojoogan hyödyt
  • Miten minusta tuli kasvojoogi
  • Miten itse kasvojoogaan
  • Kasvojoogan yksityistunti
  • Kasvojoogan opettajakoulutus
  • Kasvojoogan tärkein terveysvaikutus
  • Kasvojoogalaite Lipper
Kasvojooga
Kasvojoogan hyödyt

Kasvojoogan hyödyt - 1 1

Kasvojoogan monet hyödyt

Kasvojoogasta on merkittäviä hyötyjä sekä terveydelle että ulkonäölle. Ei ole väliä, miksi kasvojoogan pariin hakeutuu: kasvojoogasta saa joka tapauksessa niin terveyttä kuin kauneuttakin. 

Terveysvaikutuksista merkittävin liittyy nenähengityksen vahvistumiseen. Nenähengitys parantaa valtimoverenkiertoa, rauhoittaa mieltä, sekä huolehtii siitä, että keuhkoihin hengitetty ilma on sopivan kosteaa, sopivan lämpöistä ja mahdollisimman puhdasta. 

Moni saa kasvojoogasta apua jännityspäänsärkyihin, kun otsan jatkuvasta ylikäytöstä vähitellen aletaan päästä eroon.

Kasvojoogasta saa myös apua kireisiin purulihaksiin ja sen myötä jopa yönarskutteluun.

Kasvojoogaa käytetään myös lihastoiminnan palauttamiseen kasvohalvausten jälkeen. Ja kuten minunkin tapauksessani, osa liikkeistä on tuttuja myös puheterapiasta.

Kasvojoogan ulkonäköhyötyjä on tutkittu myös tieteellisesti

Kasvojoogaa on tutkittu Northwesternin yliopistossa, ja siinä todettiin suurimpien ulkonäöllisten hyötyjen tulevan poskilihaksien vahvistumisesta. Korkeammat poskipäät kirjaimellisesti nostavat ilmettä.

Nenän päällä oleva nirsolihas tuottaa monien kasvoille Sibelius-rypyt. Ne voi joko kantaa ylpeydellä, kuten Pikku Myy, tai opetella kasvojoogan avulla pitämään kulmakarvojen välin rentona.

Myös kulmakarvojen kaarta on mahdollista vahvistaa, ja ylipäätään opetella pitämään silmiään enemmän auki – kuten ehkä joskus nuorempana.

Nenän alta suupieliin kulkevat nenäjuonteet saa kohotettua erilaisilla poskiharjoituksilla, joista monet samalla nostavat suupieliä positiivisempaan ilmeeseen.

Moni haluaa myös selkeyttää leukalinjaansa ja  kiinteyttää kaksoisleukaansa.

Kasvojoogatunnin toivelistalla on usein myös silmäpussien häivytys, kadonneen ylähuulen metsästys ja kaulan ryppyjen oikaisu. Kaikkia näitä asioita voimme yhdessä työstää.

Kasvojooga ei tuo nuoruutta takaisin eikä siihen ole toivottavasti kenelläkään tarvettakaan. Mutta kasvojooga voi kyllä piristää ilmettä ja tehdä siitä pysyvästi positiivisemman! 

workshop
Miten minusta tuli kasvojoogi

Miten minusta tuli kasvojoogi - 1 2

Miten minusta tuli kasvojoogi

Tutustuin kasvojoogaan jo 80-luvulla Valittujen Palojen hyvinvointikirjasta. Lapsen mielestä harjoitukset olivat mitä hauskimpia, ja äitini oli supertaitava kasvojen vääntelijä (hän osasi mm. liikuttaa pelkkiä korviaan ja on siksi ikuisesti kasvojoogaidolini, vaikka ainakin väittää hukanneensa kyseisen taidon).

hyvinvointikirja_80

Elettiin edelleen kasaria, kun pääsin R-vikani takia puheterapiaan. Siellä opin hauskoja kielitemppuja – ja sen R-kirjaimen, sopivasti ennen koulunalkua. Moisten kielivääntelyiden ansiosta en varmastikaan ikinä saa kaksoisleukaa.

Aloin tehdä mallintöitä 16-vuotiaana, ja silloin oli opeteltava hymyilemään leveästi kuitenkin pitäen silmät auki. Kuvauksissa kyseistä taitoa sai välillä esitellä kahdeksan tunnin ajan lähes tauotta. Silloin kiinnostuin myös siitä, miten “kannan” kasvojani – hyvästä ryhdistä puhutaan paljon, mutta kasvojen perusilmettä ei koeta vastaavalla tavalla muokattavana asiana. Mielestäni kasvojoogan parasta antia on nimenomaan päästä eroon siitä kuuluisasta bitchy resting facesta, samoin kuin kurtistelusta, mutristelusta ja siristelystä. Niin ja tiesithän, että ylä- ja alahampaidesi ei pitäisi koskettaa kuin syödessä?

scan0269
90-luvun lopulla tein yhden ensimmäisistä mallikeikoistani Finavialle. Mielestäni olin jo oppinut pitämään silmät auki hymyillessä, mutta tässä kuvassa se ei siltä näytä. Ainakin hampaat näkyvät kiitettävästi.

Kasvojooga teki uutta tulemista kolmisen vuotta sitten, jolloin päätin myös alkaa jakamaan osaamistani kasvojoogatuntien muodossa – olinhan ohjannut muita joogatunteja jo useamman vuoden ajan. Tunteja on tarjolla harvoin, mutta silloin ne ovat yleensä sangen suosittuja. Parhaimmillaan, tai pahimmillaan, ohjasin kasvojoogaa yli 80 hengelle kerrallaan Joogafestivaaleilla. Olen myös reissannut Kristiinankaupunkiin ja Pietarsaareen kasvojoogaa opettamaan, meitä kasvojoogaopeja kun ei ole Suomessa kuin muutama. Koska muistiinpanojen raapustaminen kasvojoogatunnin aikana ei ollut mitenkään suositeltavaa, tein myös Kasvojoogaopas-ekirjan, josta onkin tullut ihan suosittu.

Olen päässyt jakamaan kasvojoogan ilosanomaa myös Nelosen Jaksa Paremmin -ohjelmassa, lehdissä ja naistenlehtien blogeissa. Jos innostut kokeilemaan, pääset katsomaan muutaman liikkeen esimerkiksi Kotilieden sivuilta tai Naiselo-blogista.

Jaksa paremmin
Jaksa Paremmin -ohjelman Petra testasi kasvojoogaa kanssani.

 

workshop
Miten itse kasvojoogaan

Miten itse kasvojoogaan - 1 3

En käytä kallista kosmetiikkaa, käy kosmetologilla tai ylläpidä monimutkaisia tai -vaiheisia ihonhoitorutiineja. Se ei silti tarkoita, ettenkö olisi valmis näkemään vaivaa ulkonäköni eteen – joskin “vaivaa” on väärä sana, sillä nautin niin päivittäisestä konjac-sienellä pesusta, kuukausittaisesta mikroneulauksesta kuin kasvojoogastakin. Etenkin kasvojooga on niin luonnollinen osa elämääni, etten aina edes tajua sitä tekeväni – vähän samaan tyyliin, kuin ihmiset huomaamattaan venyttelevät herättyään.

Kasvojoogaa arjessani

Itselläni ei vielä ole ehtinyt kertyä kohtia, mitä haluaisin muuttaa – ehkä kiitos elinikäisen kasvojoogan – mutta kylläkin monia kohtia, joiden en haluaisi kauheasti muuttuvan, ainakaan ihan vielä.

Oma naamasyntini oli pitkään otsan kurtistelu. Veikeästi epäsymmetriset kulmakarvani suorastaan tanssivat otsallani puhuessani, kun innostuin jostain, ja neljänkympin lähestyessä se alkoi muodostaa ryppyjä. Silittelin ja ojentelin otsaani päivän mittaan, ja opettelin vähän vähemmän ilmeikästä esiintymistyyliä esimerkiksi presentoidessani. Puolen vuoden jälkeen aloin nähdä muutosta. Välillä kasvojooga kysyy kärsivällisyyttä!

Teen joka päivä muutaman kasvojen verenkiertoa parantavan liikkeen, sillä vilkas verenkierto tuo mukanaan ihon keskiosiin myös C-vitamiinia, kollageenin rakennusainetta. Istun harvoin paikoilleni tekemään pitkää kasvojoogasessiota, mutta teen liikkeitä päivittäin. Teen mielelläni sinulle kasvojoogaohjelman, joka sopii juuri sinun arkeesi! 

workshop
Kasvojoogan yksityistunti

Kasvojoogan yksityistunti - 1 4

Pidän 60 minuutin mittaisia yksityistunteja etänä, ja niiden lopputuotoksena saa henkilökohtaisen, aina yksilöllisesti omiin tarpeisiin räätälöidyn kasvojoogaohjelman.

 

Miten ja missä?
Yksityistunti pidetään Teamsissä. Myös Google Meet, joka ei edellytä mitään asentamisia tai kirjautumisia, on pyydettäessä mahdollinen.
 
Voit kertoa minulle jo etukäteen sähköpostilla toiveitasi kasvojoogalta, mutta käymme samoja asioita läpi vielä tapaamisessa samalla, kun tutkailen kasvojesi lihasten toimintaa.
 
Tallennan tapaamisen lopusta n. 10-15 minuuttia, jossa käyn tehdyn ohjelman kokonaisuudessaan läpi. Saat linkin videoon, ja voit käyttää sitä harjoittelun tukena alkuvaiheessa, kunnes opit liikkeet ulkoa. Yleensä video on kestoltaan hieman pidempi, kuin mitä harjoitusten tekemiseen kuluu, kunhan liikkeet on oppinut ulkoa. Saat liikkeiden nimet ja toistomäärät myös sähköpostitse lunttilapuksi. 

 

Laskutus
Arkena klo 9-15 pidetyn yksityistunnin hinta on 86 €, ilta- tai viikonlopputunnin 96 € (hinnat sis alv).  Voit maksaa laskulla tai SmartumPay- tai ePassi-mobiilimaksulla. Edellytän etukäteismaksua ennen alkukonsultaatiota.
 
Kuinka usein pitää harjoitella?
Suosittelen yleensä, että etenkin alkuvaiheessa 1-2 kuukauden ajan kasvojoogaa tehtäisiin kolmesti päivässä: aamu- ja iltatoimien yhteydessä ja kerran päivän aikana, noin 5 minuuttia kerrallaan eli yhteensä 15 minuuttia päivässä. Tällä metodilla oppii nopeiten eroon kasvojen ns. huonoista tavoista, ja aktivoi nukkuvia lihaksia toimimaan myös harjoitusten välillä. Kerrothan, jos tällainen harjoittelufrekvenssi tuntuu mahdottomalta, niin tehdään toisenlainen suunnitelma.
 
Tuloksia alkaa yleensä näkyä omaan silmään ensimmäisen kuukauden jälkeen. Kolmen kuukauden jälkeen muutkin alkavat huomata muutosta, ja silloin onkin hyvä ajankohta päivittää ohjelmaa ja koventaa panoksia!
Kasvojoogan opettajakoulutus

Kasvojoogan opettajakoulutus - 1 5

Kasvojoogan opettajakoulutuksesta voit lukea lisää täältä!

Jaksa paremmin
Kasvojoogan tärkein terveysvaikutus

Kasvojoogan tärkein terveysvaikutus - 1 6

Kasvojoogan idea ei mielestäni millään muotoa ole tehdä kenestäkään enemmän kauneusnormien mukaista. Kasvojoogan myötä ilme muuttuu positiivisemmaksi, sillä poskipäät kohoavat, suupielet kääntyvät ylöspäin ja kurtistelu vähenee. Iloisemmat ilmeet jakavat hyvää mieltä myös ympäristöön.

Kasvojoogalla on myös suoria terveysvaikutuksia. Merkittävimmät niistä tulevat kielen oikean asennon oppimisesta, mikä mahdollistaa kunnollisen nenähengityksen päivin öin. Nenähengitys varmistaa, että saat elimistöösi oikean lämpöistä, sopivan kosteaa ja monista epäpuhtauksista puhdistettua ilmaa. Nenän kautta hengittäminen myös parantaa verenkiertoa, eikä nenän kautta hengittävä tietenkään myös kuorsaa. Kielen oikealla asennolla on myös erittäin suuri vaikutus kasvojen ulkonäköön.

Seuraavalta videolta opit yksinkertaisen harjoituksen, joka avittaa kieltäsi pysymään oikeassa asennossa.

 
PäiviS_Kasvojooga2_Wilma_Hetemaj
Kasvojoogalaite Lipper

Kasvojoogalaite Lipper - 1 7

Huolehdi, että käytät Lipperiä 100 % oikein

Tein parin vuoden ajan yhteistyötä kasvojoogalaite Lipperin kanssa tekemällä heille opasvideoita. Tuo suomalainen innovaatio sai paljon innostuneita faneja ennen konkurssiaan. Tein videon, josta löytyy seikkaperäiset ohjeet Lipperin käyttöön.

Tämä kymmenminuuttinen kannattaa katsoa huolella, sillä kun opit tekemään harjoituksen juuri oikeilla lihaksilla, pari minuuttia Lipperöintiä päivässä riittää! Jos et osaa käyttää Lipperiäsi (kuten minä en aluksi osannut), päädyt kehittämään aivan vääriä lihaksia, joiden vaikutus ulkonäköön ei ole välttämättä toivottu.

 

Jos asia alkoi kiinnostaa, ja nyt harmittelet, että Lipper ehti mennä konkurssiin, katsopa tämä video!

Minulla ei ole koskaan ollut muuta sitoumusta Lipperiin kuin nuo minulta tilatut mainosvideot ja muutama harjoitustunti, joita olen heidän tilauksestaan pitänyt. En tiedä enempää Lipperin konkurssista, mahdollisista tulevaisuudensuunnitelmista, eikä minun kauttani ole koskaan voinut tilata Lipper-laitteita.

IMG_20200227_134557-01