KASVOJOOGA on luonnollinen keino saada positiivinen ilme, pysyvästi

Kasvojooga kohottaa kasvoja, oikaisee juonteita ja muuttaa ilmeen positiivisemmaksi – ilman pistoksia tai kallista kosmetiikkaa!

Kasvojooga myös rentouttaa – säännöllinen harjoittelu vähentää hampaiden yönarskuttelua ja kuorsausta ja saattaa tuoda helpotusta jännityspäänsärkyihin.

Alat samalla opetella eroon tavoista, joilla huomaamattasi aiheutat ryppyjä ja kireyksiä kasvoillesi.

 

“Yläluomet nousseet, hymy suurentunut, kaksoisleuka pienentynyt, leukaperät kiinteytyneet, nenä kaventunut ja terävöitynyt.”
– Asiakaspalaute 5kk kasvojoogaamisen jälkeen

 

“Päivin ohjaus on innostavaa ja selkeää, ammattitaidon lisäksi.”

 

“Kiitos sinulle Päivi, oli tosi kiva tunti ja osaat opettaa ja ohjata tosi hyvin – saan tästä varmasti paljon!”

Sivun alalaidasta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin! 
PäiviS_Kasvojooga1_Wilma_Hetemaj

Kauttani löydät osaavat kasvojoogaopettajat!

Opetan kasvojoogaa pääsääntöisesti etänä ja Hämeenlinnassa. Jos haluat kasvojoogan opetusta itsellesi tai ryhmälle paikan päällä muilla paikkakunnilla, ota yhteyttä! Olen kouluttanut yli 60 kasvojoogaopettajaa. Jos en itse pääse paikalle, löydät kauttani pidetyt ja osaavat kasvojoogaopettajat ympäri Suomen Helsingistä Rovaniemelle.

Jaksa paremmin

Kasvojoogaa yrityksellesi?

Kasvojooga sopii kaikille ja virkistää jokaisen näyttöä tuijotelleen mieltä ja ilmettä! Harjoitukset tuovat myös helpotusta koneella istumisen rasittamille silmille. Vakavinkin naama vääntyy hymyyn kasvojoogatunnin aikana ja posket saadaan punoittamaan ilman boolimaljaakin. Kasvojooga sopii mainiosti etänä järjestettäväksi, niin yrityksille kuin kaveri- tai harrastusporukoillekin. I also teach face yoga in fluent English! 

Jos en itse pysty pitämään tuntia toivomananne ajankohtana, suosittelen teille osaavia, pidettyjä kollegoitani. Kysy myös paikan päällä järjestettäviä tunteja, yrityksellenne brändättyjä kasvojoogavideoita tms. 

Etäkasvojooga yrityksellesi alkaen 150 € +alv

Kasvojooga paikan päällä – kysy tarjous!

Oma kasvojoogaohjelma

Oletko kiinnostunut kasvojoogasta, mutta et oikein tiedä, mitä juuri sinun pitäisi tehdä? Etkö saa aikaiseksi harjoitella, kun et ihan tiedä teetkö oikeita asioita? Nyt voit saada oman, juuri sinulle räätälöidyn kasvojoogaohjelman! Kun teet juuri tehokkaimpia harjoituksia, 15 minuutinkin panostus päivässä muuttaa ilmettäsi jo ensimmäisen kuukauden aikana.
 
Ennen tapaamista käymme läpi toiveesi kasvojoogan suhteen. 60 minuutin etätapaamisen aikana tutustun kasvoihisi ja opetan sinulle liikkeet, joiden avulla alat muokata ilmettäsi pirteämmän näköiseksi. Saat tapaamisesta videon, jonka avulla voit palata harjoituksiin. Yhden tapaamisen aikana keskitytään 1-3 erityiseen ongelmakohtaan.
 

Oma ohjelma videolla 90 €

Hinta sisältää alkukonsultaation, etätapaamisen, henkilökohtaisen kasvojoogaohjelman ja videon tapaamisesta. Sekä arvonlisäveron.

Maksu onnistuu digitaalisesti myös SmartumPaylla tai ePassilla.

SmartumPayLogoBLACK
Epassi Logo Primary Color RGB

Kiinnostaako kasvojooga? Ota yhteyttä!

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kasvojooga
 • Kasvojoogan hyödyt
 • Miten minusta tuli kasvojoogi
 • Miten itse kasvojoogaan
 • Kasvojoogan yksityistunti
 • Kasvojoogan opettajakoulutus
 • Kasvojoogan tärkein terveysvaikutus
 • Kasvojoogalaite Lipper
Kasvojooga
Kasvojoogan hyödyt

Kasvojoogan hyödyt - 1 1

Kasvojoogan monet hyödyt

Kasvojoogasta on merkittäviä hyötyjä sekä terveydelle että ulkonäölle. Ei ole väliä, miksi kasvojoogan pariin hakeutuu: kasvojoogasta saa joka tapauksessa niin terveyttä kuin kauneuttakin. 

Terveysvaikutuksista merkittävin liittyy nenähengityksen vahvistumiseen. Nenähengitys parantaa valtimoverenkiertoa, rauhoittaa mieltä, sekä huolehtii siitä, että keuhkoihin hengitetty ilma on sopivan kosteaa, sopivan lämpöistä ja mahdollisimman puhdasta. 

Moni saa kasvojoogasta apua jännityspäänsärkyihin, kun otsan jatkuvasta ylikäytöstä vähitellen aletaan päästä eroon.

Kasvojoogasta saa myös apua kireisiin purulihaksiin ja sen myötä jopa yönarskutteluun.

Kasvojoogaa käytetään myös lihastoiminnan palauttamiseen kasvohalvausten jälkeen. Ja kuten minunkin tapauksessani, osa liikkeistä on tuttuja myös puheterapiasta.

Kasvojoogan ulkonäköhyötyjä on tutkittu myös tieteellisesti

Kasvojoogaa on tutkittu Northwesternin yliopistossa, ja siinä todettiin suurimpien ulkonäöllisten hyötyjen tulevan poskilihaksien vahvistumisesta. Korkeammat poskipäät kirjaimellisesti nostavat ilmettä.

Nenän päällä oleva nirsolihas tuottaa monien kasvoille Sibelius-rypyt. Ne voi joko kantaa ylpeydellä, kuten Pikku Myy, tai opetella kasvojoogan avulla pitämään kulmakarvojen välin rentona.

Myös kulmakarvojen kaarta on mahdollista vahvistaa, ja ylipäätään opetella pitämään silmiään enemmän auki – kuten ehkä joskus nuorempana.

Nenän alta suupieliin kulkevat nenäjuonteet saa kohotettua erilaisilla poskiharjoituksilla, joista monet samalla nostavat suupieliä positiivisempaan ilmeeseen.

Moni haluaa myös selkeyttää leukalinjaansa ja  kiinteyttää kaksoisleukaansa.

Kasvojoogatunnin toivelistalla on usein myös silmäpussien häivytys, kadonneen ylähuulen metsästys ja kaulan ryppyjen oikaisu. Kaikkia näitä asioita voimme yhdessä työstää.

Kasvojooga ei tuo nuoruutta takaisin eikä siihen ole toivottavasti kenelläkään tarvettakaan. Mutta kasvojooga voi kyllä piristää ilmettä ja tehdä siitä pysyvästi positiivisemman! 

workshop
Miten minusta tuli kasvojoogi

Miten minusta tuli kasvojoogi - 1 2

Miten minusta tuli kasvojoogi

Tutustuin kasvojoogaan jo 80-luvulla Valittujen Palojen hyvinvointikirjasta. Lapsen mielestä harjoitukset olivat mitä hauskimpia, ja äitini oli supertaitava kasvojen vääntelijä (hän osasi mm. liikuttaa pelkkiä korviaan ja on siksi ikuisesti kasvojoogaidolini, vaikka ainakin väittää hukanneensa kyseisen taidon).

hyvinvointikirja_80

Elettiin edelleen kasaria, kun pääsin R-vikani takia puheterapiaan. Siellä opin hauskoja kielitemppuja – ja sen R-kirjaimen, sopivasti ennen koulunalkua. Moisten kielivääntelyiden ansiosta en varmastikaan ikinä saa kaksoisleukaa.

Aloin tehdä mallintöitä 16-vuotiaana, ja silloin oli opeteltava hymyilemään leveästi kuitenkin pitäen silmät auki. Kuvauksissa kyseistä taitoa sai välillä esitellä kahdeksan tunnin ajan lähes tauotta. Silloin kiinnostuin myös siitä, miten “kannan” kasvojani – hyvästä ryhdistä puhutaan paljon, mutta kasvojen perusilmettä ei koeta vastaavalla tavalla muokattavana asiana. Mielestäni kasvojoogan parasta antia on nimenomaan päästä eroon siitä kuuluisasta bitchy resting facesta, samoin kuin kurtistelusta, mutristelusta ja siristelystä. Niin ja tiesithän, että ylä- ja alahampaidesi ei pitäisi koskettaa kuin syödessä?

scan0269
90-luvun lopulla tein yhden ensimmäisistä mallikeikoistani Finavialle. Mielestäni olin jo oppinut pitämään silmät auki hymyillessä, mutta tässä kuvassa se ei siltä näytä. Ainakin hampaat näkyvät kiitettävästi.

Kasvojooga teki uutta tulemista kolmisen vuotta sitten, jolloin päätin myös alkaa jakamaan osaamistani kasvojoogatuntien muodossa – olinhan ohjannut muita joogatunteja jo useamman vuoden ajan. Tunteja on tarjolla harvoin, mutta silloin ne ovat yleensä sangen suosittuja. Parhaimmillaan, tai pahimmillaan, ohjasin kasvojoogaa yli 80 hengelle kerrallaan Joogafestivaaleilla. Olen myös reissannut Kristiinankaupunkiin ja Pietarsaareen kasvojoogaa opettamaan, meitä kasvojoogaopeja kun ei ole Suomessa kuin muutama. Koska muistiinpanojen raapustaminen kasvojoogatunnin aikana ei ollut mitenkään suositeltavaa, tein myös Kasvojoogaopas-ekirjan, josta onkin tullut ihan suosittu.

Olen päässyt jakamaan kasvojoogan ilosanomaa myös Nelosen Jaksa Paremmin -ohjelmassa, lehdissä ja naistenlehtien blogeissa. Jos innostut kokeilemaan, pääset katsomaan muutaman liikkeen esimerkiksi Kotilieden sivuilta tai Naiselo-blogista.

Jaksa paremmin
Jaksa Paremmin -ohjelman Petra testasi kasvojoogaa kanssani.

 

workshop
Miten itse kasvojoogaan

Miten itse kasvojoogaan - 1 3

En käytä kallista kosmetiikkaa, käy kosmetologilla tai ylläpidä monimutkaisia tai -vaiheisia ihonhoitorutiineja. Se ei silti tarkoita, ettenkö olisi valmis näkemään vaivaa ulkonäköni eteen – joskin “vaivaa” on väärä sana, sillä nautin niin päivittäisestä konjac-sienellä pesusta, kuukausittaisesta mikroneulauksesta kuin kasvojoogastakin. Etenkin kasvojooga on niin luonnollinen osa elämääni, etten aina edes tajua sitä tekeväni – vähän samaan tyyliin, kuin ihmiset huomaamattaan venyttelevät herättyään.

Kasvojoogaa arjessani

Itselläni ei vielä ole ehtinyt kertyä kohtia, mitä haluaisin muuttaa – ehkä kiitos elinikäisen kasvojoogan – mutta kylläkin monia kohtia, joiden en haluaisi kauheasti muuttuvan, ainakaan ihan vielä.

Oma naamasyntini oli pitkään otsan kurtistelu. Veikeästi epäsymmetriset kulmakarvani suorastaan tanssivat otsallani puhuessani, kun innostuin jostain, ja neljänkympin lähestyessä se alkoi muodostaa ryppyjä. Silittelin ja ojentelin otsaani päivän mittaan, ja opettelin vähän vähemmän ilmeikästä esiintymistyyliä esimerkiksi presentoidessani. Puolen vuoden jälkeen aloin nähdä muutosta. Välillä kasvojooga kysyy kärsivällisyyttä!

Teen joka päivä muutaman kasvojen verenkiertoa parantavan liikkeen, sillä vilkas verenkierto tuo mukanaan ihon keskiosiin myös C-vitamiinia, kollageenin rakennusainetta. Istun harvoin paikoilleni tekemään pitkää kasvojoogasessiota, mutta teen liikkeitä päivittäin. Teen mielelläni sinulle kasvojoogaohjelman, joka sopii juuri sinun arkeesi! 

workshop
Kasvojoogan yksityistunti

Kasvojoogan yksityistunti - 1 4

Pidän 60 minuutin mittaisia yksityistunteja etänä, ja niiden lopputuotoksena saa henkilökohtaisen, aina yksilöllisesti omiin tarpeisiin räätälöidyn kasvojoogaohjelman.

 

Miten ja missä?
Yksityistunti pidetään Google Meetissä, joka ei edellytä mitään asentamisia tai kirjautumisia.
 
Voit kertoa minulle jo etukäteen sähköpostilla toiveitasi kasvojoogalta, mutta käymme samoja asioita läpi vielä tapaamisessa samalla, kun tutkailen kasvojesi lihasten toimintaa.
 
Tallennan tapaamisen lopusta n. 10-15 minuuttia, jossa käyn tehdyn ohjelman kokonaisuudessaan läpi. Saat linkin videoon, ja voit käyttää sitä harjoittelun tukena alkuvaiheessa, kunnes opit liikkeet ulkoa. Yleensä video on kestoltaan hieman pidempi, kuin mitä harjoitusten tekemiseen kuluu, kunhan liikkeet on oppinut ulkoa. Saat liikkeiden nimet ja toistomäärät myös sähköpostitse lunttilapuksi. 

 

Laskutus
Yksityistunnin hinta on 90 € (sis alv) ja lähetän siitä laskun heti, kun olemme sopineet tunnin ajankohdasta. Maksun tulisi näkyä yritykseni tilillä ennen yksityistuntia. Jos haluat maksaa SmartumPay- tai ePassi-mobiilimaksulla, hoidetaan tämä ennen tuntia.

 

Ajankohta
Pidän yksityistunteja arkisin klo 8-15:30 välillä.  Pääsääntöisesti pyhitän illat ja viikonloput perheelleni, mutta jos arkiaika on sinulle aivan mahdoton, voidaan toki niitäkin katsoa!

 

Kuinka usein pitää harjoitella?
Suosittelen yleensä, että etenkin alkuvaiheessa 1-2 kuukauden ajan kasvojoogaa tehtäisiin kolmesti päivässä: aamu- ja iltatoimien yhteydessä ja kerran päivän aikana, noin 5 minuuttia kerrallaan eli yhteensä 15 minuuttia päivässä. Tällä metodilla oppii nopeiten eroon kasvojen ns. huonoista tavoista, ja aktivoi nukkuvia lihaksia toimimaan myös harjoitusten välillä. Kerrothan, jos tällainen harjoittelufrekvenssi tuntuu mahdottomalta, niin tehdään toisenlainen suunnitelma.

 

Tuloksia alkaa yleensä näkyä omaan silmään ensimmäisen kuukauden jälkeen. Kolmen kuukauden jälkeen muutkin alkavat huomata muutosta, ja silloin onkin hyvä ajankohta päivittää ohjelmaa ja koventaa panoksia!
Kasvojoogan opettajakoulutus

Kasvojoogan opettajakoulutus - 1 5

Olen kouluttanut itselleni jo yli 50 kasvojoogaopettajakollegaa! (Ja kyllä, olen pahoillani, kasvojoogaopettajakollega ja kasvojoogaopettajakurssi ovat ihan oikeita sanoja.)

Lisää kollegoita, kiitos!

Kasvojooga on Suomessa vielä lapsenkengissä. Vaikka olen saanut kasvojoogaoppini monesta paikasta, kävin uteliaisuudesta pari vuotta sitten Danielle Collinsin kasvojoogaopettajakoulutuksen. Huomasin, että pelkästään Briteissä on äkkilaskemalta viisisataa kasvojoogaopettajaa – ja siinä listauksessa oli vain Daniellen koulutuksen käyneet. Vaikka meillä onkin vain kymmenes Iso-Britannian väestöstä, totesin, että lajin tunnettuuden nostamiseksi tarvitaan lisää opettajia – ja aloin kouluttaa heitä. Tokihan se tuo kilpailua, mutta tärkeämpänä se kasvattaa kokonaismarkkinaa. Nyt opekoulutuksia on takana jo useita ja Yoga Nordicilla pidetään myös opettajakoulutuksen jatko-osia!

Tarvitseeko siihen nyt mitään koulutusta?

Jos saisin euron joka kerta, kun minulta on kysytty, tarvitseeko kasvojoogaan oikeasti mitään opettajakoulutusta, voisin ostaa matcha latten. (Ne on kalliita, ja kasvimaidosta joutuu joissain paikoissa maksamaan ekstraa – terve vaan kahvilanpitäjät, oletteko osa ongelmaa vai ratkaisua?) Aika moni tuntuu ajattelevan, että opettamiseen riittää se, että osaa jonkinlaisen repertuaarin kasvojoogaliikkeitä. (Tästä saisi vaikka mitä hauskoja vertauksia, kun liittäisi saman ajatusmallin vaikkapa poliisin ammattiin, mutta annetaan nyt olla. Maailmassa on nimittäin ainakin yksi maa, missä kuvitellaan, että poliisiksi voi opiskella muutamassa viikossa.)

Tämä lienee samalla hyvä paikka esittää julkinen anteeksipyyntö kaikille niille, jotka kävivät kasvojoogatunneillani, kun aloitin kasvojoogan opettamisen vuonna 2017. En kertakaikkisesti löytänyt mitään koulutusta käytäväksi, mutta olin tehnyt erilaisia harjoituksia lapsesta saakka, ja olin kuitenkin muilta osin koulutettu ja pätevä joogaopettaja. Osasin tosiaan melkoisen valikoiman erilaisia liikkeitä, mutta en ymmärtänyt kasvojen lihasten anatomiaa saati sitä, mikä erilaisen lihaskuormituksen vaikutus on ulkonäköön. Silloisista harjoituksistani tuskin oli suurta hyötyä kenellekään, mutta kivaa sentään oli.

Puolustuksekseni täytyy sanoa, että olen sittemmin tuottanut paljon ihan ilmaistakin kasvojoogasisältöä, josta kaikki halukkaat harrastajat voivat oppia toimivan kasvojoogan perusteita. Ja sekin, että rakentamani kasvojoogan opettajakoulutus on kattavampi ja pedagogisempi kuin Danielle Collinsin vastaava. Olen rakentanut monenlaisia koulutuksia ja opettanut ja kouluttanut kaikenlaista liikuntalajeista myyntiin ja asiakaspalveluun. Kasvojoogan opettamisesta on kertynyt yli 200 tunnin kokemus – aika paljon lajista, joka on toistaiseksi aika marginaalinen. Tiedän siis, mitä asiakkaat haluavat, ja osaan kertoa kasvojoogaopettajaksi haluaville, miten he voivat sitä tarjota.

Mitä kasvojoogan opekoulutuksessa oppii?

Kasvojoogan opettajakoulutuksessa, ainakin minun pitämässäni siis, oppii kaiken, mitä kasvojoogan opettamisessa alkuun päästääkseen tarvii.

 • Riittävän määrän aidosti toimivaksi testattuja liikkeitä.
 • Liikkeiden toimintaperiaatteet, eli ymmärryksen siitä, miksi mitäkin liikettä tehdään.
 • Tärkeimmät kasvojen lihakset (n. 20 kpl) suomeksi (halutessaan myös englanniksi / latinaksi) ja niiden aikaansaamat liikkeet.
 • Ymmärryksen siitä, mitkä lihakset työskentelevät arjessa liikaa ja mitkä liian vähän.
 • Keskeiset kasvohierontatekniikat ylityöskentelevien lihasten rentouttamiseksi ja nesteiden poistamiseksi kasvoilta.
 • Hyvinvoinnin kannalta oikean kasvojen ryhdin ja keinot sen harjoittelemiseksi.
 • Eri pituisten kasvojoogatuntien rakentamisen ja pitämisen. Kurssimateriaalin pohjalta voi suoraan koostaa erilaisia 15-120 minuutin pituisia kasvojoogatunteja.
 • Kasvojoogan olennaisen historian ja tämän hetken tunnetuimmat kasvojoogaopet, joilta voi hakea lisäinspiraatiota.

Lisäksi kasvojoogan opekoulutuksessa keskustellaan kasvojoogan opettamisen etiikasta – esimerkiksi siitä, miten voisimme omalta osaltamme kaataa kapeita kauneuskäsityksiä ja ikuisen nuoruuden tavoittelua. (Opettamani kasvojooga pyrkii elämän läpi pysyvään positiiviseen ilmeeseen, ei niinkään rypyttömään ikinuoruuteen.) Paljon käydään läpi myös asiakkaiden kohtaamista.

Lisäksi, koska olen työskennellyt 20 vuotta markkinoinnin parissa, annan koulutuksessa suoria vinkkejä kasvojoogaopeuran luomiseen. Puhun myös aina ihan avoimesti rahasta ja kerron, miten työ kannattaa mielestäni hinnoitella – kasvojooga ei yleensä “kilpaile” asiakkaiden mielissä muun joogan kanssa vaan ennemminkin esimerkiksi kalliiden pistoshoitojen kanssa.

Vaikka kasvojoogan opettaminen ei kiinnostaisi pätkääkään, opekoulutus on mahtava tapa syventää omaa kasvojoogaosaamista aivan toiselle tasolle. Minkäänlaista velvoitetta kasvojoogan opettamiseen ei siis ole, ja kurssille saa tulla ihan vain oppimaan omista kasvoistaan!

Miten koulutus toteutetaan?

Kasvojoogan opettajaksi voi opiskella aivan yhtä sujuvasti sekä etänä että livenä. Koulutuksia löytyy tosiaan Yoga Nordicilta, yleensä niin että ykkösosa pidetään alkuvuodesta ja alkusyksystä, jatko-osat taas loppukeväästä ja loppuvuodesta. Koulutus on perjantai-iltana (yleensä klo 17-20), lauantaina (8-17) ja sunnuntaina (8-16). Yleensä poissaoloistakin on saatu sovittua, sillä koulutuksesta tehdään aina täydelliset tallenteet.

Oppimateriaalina on spesifisti tätä koulutusta varten tehty opettajan opas. Ainoa varsinainen koe on kasvojen lihasten kuulustelu, mutta niiden oppimisen tueksi löytyy videomateriaalia – ja ne kerrataan kyllä myös koulutuksen aikana niin monta kertaa, että moni sanoo oppineensa lihasten nimet kurssin lomassa ilman erillistä opettelua.

Loppukokeena on oman 10-minuuttisen kasvojoogavideon tekeminen ja kollegoiden videoiden vertaisarviointi. Nämä ovat koulutuksen pitäjälle aina parasta antia!

Tähän astiset koulutukset ovat maksaneet 495 euroa (sisältäen alvin), mutta oikeudet muutoksiin pidetetään, sillä hinta on kansainvälisesti vertailtuna erittäin edullinen ja sisältö on timanttista, vaikka itse sanonkin. Kaiken lisäksi tuon tienaa takaisin opettamalla 3-6 kasvojoogatuntia! 

Olen järjestänyt myös räätälöityjä koulutuksia, esimerkiksi kauneushoitolassa, jonka henkilökunta halusi laajentaa hoitolan palvelutarjontaa kasvojoogaan. Jos sinulla on vähintään kolmen hengen ryhmä, joka haluaa räätälöidyn kasvojoogan opettajakoulutuksen joko paikan päällä tai verkon yli, ota yhteyttä! (Hinta per henkilö ja laajuus pysyvät yllä mainittuina, mutta voimme sumplia järjestämispaikan, -ajan ja tavan toivotunlaiseksi.)

Palaute koulutuksista on ollut erinomaista, ja kouluttautujat ovat todella kokeneet saavansa hyvät eväät kasvojoogan opettamiseen – vaikka osallistujien aiempi kasvojoogatausta on vaihdellut suurestikin, ja moni tuntuu tulevan opettajakoulutukseen aika kevyellä harrastuspohjalla. Täytyy kuitenkin sanoa tässä yhteydessä, että kasvojoogaopettajakoulutukseni vastaa pitkälti siihen kysyntään, mitä markkinoilla kasvojoogaa kohtaan on – ja siihen kuuluu aika olennaisena jonkinlaisen muutoksen toivominen ulkonäköön. Jos kaikki ulkonäköön viittaava on sinulle punainen vaate, ei tämäntyylisen kasvojoogan opettaminen ehkä ole sinua varten.

Mitä siellä opekoulutus 2:ssa sitten voi enää oppia?

Odotan Kasvojooga 2:sia aina kuin kuuta nousevaa, vaikka olenkin opena ja opit ovat siis mulle jo tuttuja. On kuitenkin aina mahtavaa päästä puhumaan kasvojoogasta sellaisten kanssa, joilla on jo jonkin verran kokemusta paitsi lajista myös sen opettamisesta.

Ajatus on, että Kasvojooga 1:n jälkeen pystyy vetämään annetun rungon mukaisia ryhmätunteja. Kasvojooga 2:ssa onkin sitten tarkoitus oppia palvelemaan myös yksityisasiakkaita. Opetukseen kuuluu mm:

 • Kasvojen lihastyön analysointi kuvien ja videoiden perusteella.
 • Henkilökohtaisten neuvojen ja opastuksen antaminen niin erilaisissa esteettisissä haasteissa kuin esimerkiksi kasvohalvausten ja kasvohermohalvausten jälkeen.
 • Lisää kasvojoogaliikkeitä, myös hyvin spesifeihin ulkonäkötoiveisiin kapeammasta nenästä vinompiin silmiin… (ja taas keskustellaan asiakkaan kohtaamisesta ja ulkonäköpaineisiin suhtautumisesta.)
 • Lisää kasvohierontatekniikoita, mm. gua sha -hierontaa.
 • Kasvojen akupainantaa.

Innostuitko? Ihanaa! Jos haluat tulla mukaan opekoulutuksiin, ota yhteyttä tai ilmoittaudu suoraan Yoga Nordicin sivuilla! 

Jaksa paremmin
Kasvojoogan tärkein terveysvaikutus

Kasvojoogan tärkein terveysvaikutus - 1 6

Kasvojoogan idea ei mielestäni millään muotoa ole tehdä kenestäkään enemmän kauneusnormien mukaista. Kasvojoogan myötä ilme muuttuu positiivisemmaksi, sillä poskipäät kohoavat, suupielet kääntyvät ylöspäin ja kurtistelu vähenee. Iloisemmat ilmeet jakavat hyvää mieltä myös ympäristöön.

Kasvojoogalla on myös suoria terveysvaikutuksia. Merkittävimmät niistä tulevat kielen oikean asennon oppimisesta, mikä mahdollistaa kunnollisen nenähengityksen päivin öin. Nenähengitys varmistaa, että saat elimistöösi oikean lämpöistä, sopivan kosteaa ja monista epäpuhtauksista puhdistettua ilmaa. Nenän kautta hengittäminen myös parantaa verenkiertoa, eikä nenän kautta hengittävä tietenkään myös kuorsaa. Kielen oikealla asennolla on myös erittäin suuri vaikutus kasvojen ulkonäköön.

Seuraavalta videolta opit yksinkertaisen harjoituksen, joka avittaa kieltäsi pysymään oikeassa asennossa.

 
PäiviS_Kasvojooga2_Wilma_Hetemaj
Kasvojoogalaite Lipper

Kasvojoogalaite Lipper - 1 7

Huolehdi, että käytät Lipperiä 100 % oikein

Tein parin vuoden ajan yhteistyötä kasvojoogalaite Lipperin kanssa. Tuo suomalainen innovaatio on sai paljon innostuneita faneja ennen konkurssiaan. Tein videon, josta löytyy seikkaperäiset ohjeet Lipperin käyttöön.

Tämä kymmenminuuttinen kannattaa katsoa huolella, sillä kun opit tekemään harjoituksen juuri oikeilla lihaksilla, pari minuuttia Lipperöintiä päivässä riittää! Jos et osaa käyttää Lipperiäsi (kuten minä en aluksi osannut), päädyt kehittämään aivan vääriä lihaksia, joiden vaikutus ulkonäköön ei ole välttämättä toivottu.

 

Jos asia alkoi kiinnostaa, ja nyt harmittelet, että Lipper ehti mennä konkurssiin, katsopa tämä video!

 

IMG_20200227_134557-01