Kasvojoogan opettajakoulutus-3

Kasvojoogan opekoulutukset

Kasvojooga on ihana laji opettaa! Koulutuksessa opit kaiken tarvittavan kasvojen anatomiasta, harjoittelun periaatteista, tuntien rakentamisesta ja myös osaamisesi markkinoinnista.
 
Kasvojooga I järjestetään etänä seuraavan kerran 20-22.9.2024 ja voit aloittaa opettamisen heti sen jälkeen! Kasvojooga I -koulutuksen hinta on 495 €, jonka lisäksi tarvitset Päivittäinen Kasvojooga -kirjan. Kirja on saatavilla myös edullisena eKirjana ja kirjastoista! 
 
Jos sinulla on kiire päästä opettamaan kasvojoogaa, voit käydä Kasvojooga I:n myös verkkokoulutuksena tallenteilta!
 
Ilmoittaudu Yoga Nordicin sivuilla tai laita viestiä ps.jooga@gmail.com, jos haluat kouluttautua tallenteilta!

 

Kouluttautujat kertovat:

 • Olen käynyt usealla Päivin kurssilla ja suorittanut ohjaajakoulutuksen. Päivin opetus on selkeää ja asiantuntevaa. Tunneille voi osallistua vasta-alkajana tai kokeneenakin kasvojoogina, ja aina oppia uutta. Tulokset puhuvat puolestaan. 

 • Päivin opettajakoulutus oli sisällöltään ja toteutustavaltaan napakka ja olennaisiin asioihin keskittyvä. Kaikkien ohjeiden, liikkeiden ja kasvojen käsittelytapojen takana oli tarkkaa tietoa anatomiasta,  joten tiesin heti alusta asti pystyväni perustelemaan  myös asiakkailleni että MIKSI jotain tehdään ja miksi jotain ei kannata tehdä. Sain hyvät valmiudet koostaa napakat tunti- tai workshop-kokonaisuudet,  joten koulutuksen jälkeen oli todella helppoa lähteä viemään osaamista kaupalliseen käyttöön.

 • Lämmin kiitos viikonlopun koulutuksesta! Koulutus oli antoisa ja selkeä. Asiat oli pilkottu sopiviin osiin ja pureskeltu niin, että koulutuksen jälkeen olisimme valmiita vetämään kasvojoogatunteja, kuten sanoitkin. 

Tervetuloa kasvojoogan opettajakoulutukseen!

Olen kouluttanut itselleni jo yli 80 kasvojoogaopettajakollegaa! Kasvojoogaboomi on Suomessa vasta aluillaan ja aktiivisille kasvojoogaopettajille riittää hommia. 
 
Ei kannata jännittää, vaikka kasvojoogasta ei olisi vielä paljoa kokemusta. Laji on uusi, joten suurin osa opettajakouluttautujista on löytänyt lajin pariin vasta hiljattain. Esimerkiksi joogan opettaminen tai kosmetologin työ ovat hyviä taustoja kasvojoogan opettamiseen, mutta taustasta riippumatta kaikille riittää runsaasti uutta opeteltavaa. Koulutuksessa aloitetaan alkeista.

Tarvitseeko siihen nyt mitään koulutusta?

Sosiaalisessa mediassa näkee välillä kasvojooga"opettajia", jotka ovat vain opetelleet ulkoa repertuaarin liikkeitä. Kokeilin kyseistä metodia itse, kun aloitin kasvojoogan opettamisen vuonna 2017. En kertakaikkisesti löytänyt mitään koulutusta käytäväksi, mutta olin tehnyt erilaisia harjoituksia lapsesta saakka, ja olin kuitenkin muilta osin koulutettu ja pätevä joogaopettaja. Osasin melkoisen valikoiman erilaisia liikkeitä, mutta en juurikaan ymmärtänyt kasvojen lihasten anatomiaa saati sitä, mikä erilaisen lihaskuormituksen vaikutus on hyvinvointiin tai ulkonäköön. Julkinen anteeksipyyntö kaikille niille, jotka kävivät ensimmäisillä kasvojoogatunneillani. Hauskaa sentään oli. Puolustuksekseni täytyy sanoa, että olen sittemmin tuottanut paljon ihan ilmaistakin kasvojoogasisältöä, josta kaikki halukkaat harrastajat voivat oppia toimivan kasvojoogan perusteita.
 
Vaikka olen saanut kasvojoogaoppini monesta paikasta, kävin uteliaisuudesta alkuvuonna 2020 Danielle Collinsin kasvojoogaopettajakoulutuksen. Seuraavan vuoden ajan rakensin omaa kasvojoogan opettajakoulutusta, joka on paljon kattavampi ja pedagogisempi kuin Danielle Collinsin vastaava. Olen rakentanut monenlaisia koulutuksia ja opettanut ja kouluttanut kaikenlaista liikuntalajeista myyntiin ja asiakaspalveluun. Kasvojoogan opettamisesta on kertynyt yli 700 tunnin kokemus – aika paljon lajista, joka on toistaiseksi aika marginaalinen. Tiedän siis, mitä asiakkaat haluavat, ja osaan kertoa kasvojoogaopettajaksi haluaville, miten he voivat sitä tarjota.

Mitä kasvojoogan opekoulutuksessa oppii?

Jo ensimmäisessä kasvojoogan opettajakoulutusviikonlopussa, Yoga Nordicin kielellä "Kasvojooga I:ssä", oppii kaiken, mitä kasvojoogan opettamisessa alkuun päästääkseen tarvii:
 • Riittävän määrän aidosti toimivaksi testattuja liikkeitä.
 • Liikkeiden toimintaperiaatteet, eli ymmärryksen siitä, miksi mitäkin liikettä tehdään.
 • Tärkeimmät kasvojen lihakset (n. 20 kpl) suomeksi (halutessaan myös englanniksi / latinaksi) ja niiden aikaansaamat liikkeet.
 • Ymmärryksen siitä, mitkä lihakset työskentelevät arjessa liikaa ja mitkä liian vähän.
 • Keskeiset kasvohierontatekniikat ylityöskentelevien lihasten rentouttamiseksi ja nesteiden poistamiseksi kasvoilta.
 • Hyvinvoinnin kannalta oikean kasvojen ryhdin ja keinot sen harjoittelemiseksi.
 • Eri pituisten kasvojoogatuntien rakentamisen ja pitämisen. Kurssimateriaalin pohjalta voi suoraan koostaa erilaisia 15-120 minuutin pituisia kasvojoogatunteja.
 • Kasvojoogan olennaisen historian ja tämän hetken tunnetuimmat kasvojoogaopet, joilta voi hakea lisäinspiraatiota.
Lisäksi kasvojoogan opekoulutuksessa keskustellaan kasvojoogan opettamisen etiikasta – esimerkiksi siitä, miten voisimme omalta osaltamme kaataa kapeita kauneuskäsityksiä ja ikuisen nuoruuden tavoittelua. (Opettamani kasvojooga pyrkii hyvinvointiin ja elämän läpi pysyvään positiiviseen ilmeeseen, ei rypyttömään ikinuoruuteen.) Paljon käydään läpi myös asiakkaiden kohtaamista.
 
Lisäksi, koska työskentelin yli 20 vuotta markkinoinnin parissa, annan koulutuksessa suoria vinkkejä kasvojoogaopeuran luomiseen. Puhun myös aina ihan avoimesti rahasta ja kerron, miten työ kannattaa mielestäni hinnoitella – kasvojooga ei yleensä “kilpaile” asiakkaiden mielissä muun joogan kanssa vaan ennemminkin esimerkiksi kalliiden pistoshoitojen kanssa tai esimerkiksi voice massage -hieronnan kanssa.
 
Vaikka kasvojoogan opettaminen ei kiinnostaisi, Kasvojooga I on mahtava tapa syventää omaa kasvojoogaosaamista aivan toiselle tasolle. Minkäänlaista velvoitetta kasvojoogan opettamiseen ei siis ole, ja kurssille saa tulla ihan vain oppimaan omista kasvoistaan!

Miten koulutus toteutetaan?

Kasvojoogan opettajaksi opiskellaan käytännöllisesti etänä tai tallenteilta. Koulutukset toteutetaan yhteistyössä Yoga Nordicin kanssa. Koulutus on perjantai-iltana (yleensä klo 17-20), lauantaina (8-17) ja sunnuntaina (8-16). Poissaoloista saadaan sovittua, sillä koulutuksesta tehdään aina täydelliset tallenteet.
 
Oppimateriaalina on Päivittäinen kasvojooga -kirja (joka täytyy hankkia erikseen joko kirjastosta tai ostamalla) sekä spesifisti tätä koulutusta varten tehty opettajan opas. Ainoa varsinainen koe on kasvojen lihasten kuulustelu, mutta niiden oppimisen tueksi löytyy videomateriaalia – ja ne kerrataan kyllä myös koulutuksen aikana niin monta kertaa, että moni sanoo oppineensa lihasten nimet kurssin lomassa ilman erillistä opettelua.
 
Loppukokeena viikonlopun jälkeen on oman 10-minuuttisen kasvojoogavideon tekeminen ja kollegoiden videoiden vertaisarviointi. Nämä ovat koulutuksen pitäjälle aina parasta antia!
 
Kasvojooga I maksaa 495 € ja, jos innostut syventämään osaamistasi, Kasvojooga II 395 € (kummatkin sisältäen alvin 24%). Hinta on kansainvälisesti vertailtuna erittäin edullinen ja sisältö on timanttista, vaikka itse sanonkin. Kaiken lisäksi tuon tienaa takaisin opettamalla alle 10 kasvojoogatuntia! 
 
Palaute koulutuksista on ollut erinomaista, ja kouluttautujat ovat todella kokeneet saavansa hyvät eväät kasvojoogan opettamiseen – vaikka kasvojoogan harrastustaustaa ei hirveästi olisikaan.
 
Huom. Kasvojoogaopettajakoulutukseni vastaa pitkälti siihen kysyntään, mitä markkinoilla kasvojoogaa kohtaan on – ja siihen kuuluu hyvin usein jonkinlaisen piristyksen toivominen ulkonäköön. Jos kaikki ulkonäköön viittaava on sinulle punainen vaate, ei tämän tyylisen kasvojoogan opettaminen ehkä ole sinua varten. Jos haluat keskittyä yksinomaan hengityksen parantamiseen, siihen on omia koulutuksiaan, samoin esimerkiksi leukojen rentouttamiseen.
 
Ilmoittaudu Yoga Nordicin sivuilla tai laita viestiä ps.jooga@gmail.com, jos haluat kouluttautua tallenteilta!

Räätälöidyt opettajakoulutukset tilauksesta

Olen järjestänyt myös räätälöityjä koulutuksia, esimerkiksi kauneushoitolassa, jonka henkilökunta halusi laajentaa hoitolan palvelutarjontaa kasvojoogaan. Jos sinulla on vähintään kolmen hengen ryhmä, joka haluaa räätälöidyn kasvojoogan opettajakoulutuksen joko paikan päällä tai verkon yli, ota yhteyttä! Hinta per henkilö ja laajuus pysyvät yllä mainittuina, mutta voimme sumplia järjestämispaikan, -ajan ja tavan toivotunlaiseksi.

Mitä siellä Kasvojooga II -viikonlopussa voi enää oppia?

Ajatus on, että Kasvojooga I:n jälkeen pystyy vetämään annetun rungon mukaisia ryhmätunteja. Kasvojooga II:ssa eli toisen koulutukseen kuuluvan viikonlopun aikana onkin sitten tarkoitus oppia palvelemaan myös yksityisasiakkaita.
 
Opetukseen kuuluu mm:
 • Kasvojen lihastyön analysointi kuvien ja videoiden perusteella.
 • Henkilökohtaisten neuvojen ja opastuksen antaminen erilaisissa hyvinvoinnin ja esteettisissä haasteissa sekä esimerkiksi kasvohalvausten jälkeen.
 • Lisää kasvojoogaliikkeitä, myös lisähaastetta kaipaaville asiakkaille.
 • Lisää kasvohierontatekniikoita, mm. gua sha -hierontaa.
 • Kasvojen akupainantaa.
Innostuitko? Ihanaa! Edellinen Kasvojooga II -koulutus pidettiin 17-19.5.2024 ja sen voi suorittaa tallenteilta. Seuraava Kasvojooga II järjestetään 4-6.4.2025.
 
Ilmoittaudu Yoga Nordicin sivuilla tai laita viestiä ps.jooga@gmail.com, jos haluat kouluttautua tallenteilta!

Kauttani löydät osaavat kasvojoogaopettajat!

Opetan kasvojoogaa pääsääntöisesti etänä ja Hämeenlinnassa. Jos haluat kasvojoogan opetusta itsellesi tai ryhmälle paikan päällä muilla paikkakunnilla, ota yhteyttä! Olen kouluttanut yli 80 kasvojoogaopettajaa. Jos en itse pääse paikalle, löydät kauttani pidetyt ja osaavat kasvojoogaopettajat ympäri Suomen Helsingistä Rovaniemelle.

Kiinnostaako kasvojooga? Ota yhteyttä!